perjantai 26. huhtikuuta 2013

Hevonen villiintyy!!1

Heipähei!
Hetki on taas kulunut postailusta, vaikka joka päivä jotain tapahtuukin. Tää viikko on mennyt ihan sumussa ja keskiviikkona päätinki pitää vapaapäivän. Olin töiden takia niin väsynyt ja turhautunut, että päätin jättää suosiolla väliin ja säästää heppaakin mun kiukuttelulta. Tyhmä minä.
Eilen päätin kokeilla juoksutusta (työväsymys kiusas edelleen, argh.) ekaa kertaa juoksutusjärjestelmällä! Jännitin ihan kamalasti ja melkei olin lyömäs kypärääki päähän kun hevonen ihan varmasti villiintyy, hullaantuu, sekoo ja katoaa paikalta kun nää remmit sen selkään isken. Karsinassa laitoin pelkän vyön ja kentällä vasta säädin loput releet (siis että on tilaa villiintyä).
Perhosten lennellessä masussa talutin hevosen kentälle ja aloin säätämään remmejä. Kun sain hepan köytettyä astuin pari askelta taakse ja toivoin parasta. Ja mitä tekee hevonen?? Ottaa hetken aikaa ravia ja sitten nostaa laukan. Laukkasi ainakin puoli kierrosta normaalia nopeempaa!! Siis puoli kierrosta. Vitsi ku tää 6v on villi ku mikä. Tunsin siinä itteni taas niin tyhmäks ja rupes vaan naurattaa. Loppukierroksissa hevonen löntysteli eteenpäin, siis hyvä kun jaksoi ees ravata. Aina kun pelkään pahinta tai en tiedä miten hevonen käyttäytyy, se käyttäytyy hyvin eikä lotkauta korvaansakkaan. Eikä ees pukittanu. Pöh. Kuinkahan moni muaki varotteli 6-vuotiaasta ja sano että on liian viriili? Hei kamoon. Tää nyt on jo mun toinen ''pystyynkuollut'' 6v...
Lara kyllä meni kivan rennosti. Laukkakin oikein pyöri kun heppa käytty rehellisesti selkäänsä ja rentoutui. Täytyy alkaakkin ainakin kerran viikkoon ruveta juoksutteleen. Pidin nyt ekalla kerralla kaikkein löysimmällä, mutta enskerralla voisi vähän viritellä ja työstää Laran matalaa ryhtiä korkeemmaks. Hassua ku Disan kans se oli päinvastoin! :D

Tänään Lara pääsee hierojalle, lauantaina Kaartisen Eevan kouluvalkkuun, sunnuntaina ehkäpä maastoon ja maanantaina oliskin hampaiden raspaus :)


<3: Heidi ja Larhanaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti